неделя, 5 септември 2021 г.

Оздравелите от Ковид-19 в Русенско са три пъти повече от новозаразените

Въпреки това намиращите се на болнично лечение се увеличават и вече са над 200

За първи път от повече от месец броят на оздравелите е повече от този на заразените с Covid-19 в Русенско

Това отчитат от Регионалната здравна инспекция. Въпреки това намиращите се на болнично лечение се увеличават и вече са над 200.

Новите случаи за последните 24 часа в областта са 22, а излекуваните са близо три пъти повече – 65. 15 от заболелите през вчерашния ден са от община Русе. Петима заразен има в Бяла, както и по един в Борово и Ветово. Без нови случаи са населените места от общините Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово. За изминалото денонощие са починали една и жена и един мъж с положителен тест за коронавирусна инфекция. Активните случаи са 914, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 15 688, а преболедувалите 13 814. На болнично лечение към момента в областта се намират 206 души, като 46 от тях са в реанимация. Свободните легла са 48.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на дванайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи, като с най-малко са Враца и Силистра – по трима.

До момента в областта са извършени 65 645 имунизации, като повторна доза са получили 32 425 лица.

Утре от 10.00 до 12.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“ ще поставят ваксини без предварително записване на час, припомниха от областния кризисен щаб.

dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии