вторник, 28 септември 2021 г.

93 нови случаи на коронавирус и 10 починали в Русенско

93 са новите случаи на Covid-19, регистрирани през последното денонощие в Русенско, показват данните на Регионалната здравна инспекция.

69 от заболелите са от община Русе, 12 от Бяла, 5 от Сливо поле.

Двама са болните от Ветово и Ценово, а един от Иваново. За съжаление, битката с болестта са изгубили 10 души – седем мъже и три жени, с положителен тест за коронавирус. Активните случаи към днешна дата са 746. На болнично лечение към момента в областта се намират 263-ма души, като 47 от тях са в реанимация. Свободните легла са 87, от които 14 са интензивни.

От РЗИ напомнят, че през тази седмица от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. „Зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа.

В Тубдиспансера ежедневно ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, а в дните сряда и петък имунизации ще могат да се правят и с „Янсен“. Препаратът на „Модерна“ ще бъде достъпен днес и четвъртък. В останалите две лечебни заведения също са осигурено всички налични видове ваксини, като те могат да се прилагат по всяко време.





tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии