неделя, 7 ноември 2021 г.

Шефът на РУ”Полиция”-Кубрат – с награда за 8 ноември

Йордан Йорданов е награден с „Обявяване на благодарност” и парична премия от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Отличието се дава за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати, свързани с противодействие на престъпленията с наркотични вещества. Други осем полицейски служители са отличени по повод 8 ноември от Директора на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков. За постигнати значителни професионални резултати с „Писмена похвала” са наградени трима разследващи полицаи, с „Обявяване на благодарност” – двама инспектори от отдел „Охранителна полиция”, а с парична награда трима служители от отдел „Криминална полиция”.

Заради обявената епидемична обстановка в страната, тази година празникът няма да бъде отбелязан с официални тържества. На церемония Началникът на Районно управление – Кубрат главен инспектор в сградата на ОДМВР при спазване на противоепидемичните мерки директорът обяви наградите на служителите пред началниците на Районни управления и сектори.

Отбелязването на празника на българската полиция е въведено през 1924 г. по предложение на Софийския градоначалник – о.з. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светец-патрон е потърсена консултация от Светия синод и след обсъждане е избран Св. Архангел Михаил. В писменото мнение на Митрополит Стефан се казва: „Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите“. Денят се е отбелязвал до 1943 г. С решение на Министерски съвет е възстановен като празник на полицията през 1998 г.





razgrad24-7.com

1 коментара:

Unknown каза...

BRAVO G N YORDANOV.... GORDEEM SE S TEB!!!!

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии