четвъртък, 18 ноември 2021 г.

Състоянието на изнасиленото момиче от Цар Калоян се усложнява, търсят кръводарители


Търсят спешно кръводарители за 17-годишното момиче от Цар Калоян, което беше намерено вчера след пожар в тежко състояние, изнасилено и с много травми, съобщи NOVA. Кръвната й група е А (+).  

Момичето бе откарано в русенската болница. Тя е с ампутирана лява ръка и 30% изгаряния. Предстоят й още множество операции.


Желаещите да дарят кръв могат да го направят в Кръводарителския център в Русе. От там приемат кръв от цялата страна, като хората трябва да заявят, че даряват за конкретната пострадала.

Според Прокуратурата, 25-годишен рецидивист е малтретирал и изнасилил жертвата, с която са първи братовчеди, и опитал да я запали. Момичето било откарано в много тежко състояние в русенска болница.

След полицейска хайка соченият за извършител е задържан близо до Разград. По думите на окръжния прокурор на града, органите на реда са спасили живота му, защото хората в градчето били готови да го линчуват.

Мъжът е лежал два пъти в затвора, последния път - за изнасилване. Пуснат е предсрочно при излежаването на първата си присъда. И двата пъти той е посягал на свои родственици - първият път на леля си, майка на пострадалото момиче, и веднъж на брат си.

Местните пък разказват, че рецидивистът е живял с майката на пострадалото момиче преди години. Тя го е съдила за изнасилване.

Днес ще бъде издадено прокурорско постановление за задържане за 72 часа. Ако деянието му бъде доказано, мъжът го очаква доживотен затвор без право на замяна.




dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии