петък, 19 ноември 2021 г.

Догодина стартират вътрешните полети между Русе и София

"Надяваме се, ако всичко е наред, първите полети от летище Русе да са в началото на следващата година". Това съобщи пред журналисти в крайдунавския град министърът на икономиката Даниела Везиева, която участва в национален форум за значението на транспортната инфраструктура за развитието на бизнеса в Северна България.

По думите й вече са проведени четири срещи между компанията авиопревозвач "Гъливеър", Министерството на транспорта, Министерството на икономиката и община Русе.

"Стартирахме отварянето на проекта за вътрешни линии София - Русе. Преди два дни имаме входирана докладна от кмета с искане за инвестиционни разходи, които в момента обсъждаме заедно с Министерството на финансите. Целта ни е до края на годината да стартира процесът", допълни министърът.

Летището се намира на 15 км от Русе и е в близост до с. Щръклево. Създадено е като военно летище, но след построяването на пътнически терминал е използвано и за граждански полети до 1991 г.

През 2015 г. става 100 процента собственост на община Русе. Компанията "Гъливеър" официално заяви намерението си преди половин година пред общината, че има интерес към рестартирането на линията Русе - София. Ако полетите се възстановят, ще бъде пусната обслужваща автобусна линия Русе - Щръклево.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии