вторник, 23 ноември 2021 г.

Инициатива подкрепя хора в нужда в Кубрат

Благотворителна инициатива, която придоби популярност в много градове в страната, намери последователи и в Кубрат- срещу хранителен магазин в централната част на града е поставена кутия за оставяне на продукти за нуждаещи се.

С надпис "Ако имаш - остави, ако нямаш - вземи" тя приканва да бъдем по-човечни и да помислим за другите, каза инициаторът на благородната инициатива Ива Димитрова. Тя обясни, че идеята за подемане на акцията е дошла спонтанно. Видяла реализирана такава кампания в съседен град и си помислила, че и в Кубрат ще е добре да се помогне на хора в затруднено положение.

Само за няколко часа от поставяне на кутията в нея вече били оставени продукти от първа необходимост. Ива Димитрова посочи, че много от съгражданите й одобряват идеята и дори апелират да се поставят такива кутии и на други места в града. Други обаче гледат скептично на кампанията, но младата жена е категорична, че ще успее да ги опровергае.Вярвам, че позитивното отношение и добротата са заразни, каза Димитрова. Тя изрази надежда към инициативата да се присъединят повече хора с добри сърца, и така да се помогне на изпаднали в беда кубратчани.

Ива Димитрова добави, че все още за съжаление никой не се е възползвал от дарените продукти. Дали от незнание или срам, не мога да кажа, но ще се радваме, ако повече хора с тежки съдби се престрашат да дойдат и да си вземат това, от което имат нужда, допълни младата кубратчанка.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии