четвъртък, 25 ноември 2021 г.

Условна присъда за мъж от Стамболово, избил зъби на съселянин след спор

Подсъдимият критикувал бившия кмет, а пострадалият го защитавал

Спор за политика доведе до средна телесна повреда за пострадалия и условно наказание за подсъдимия

Районен съдРусе одобри споразумение, по силата на което Д. И. се признава за виновен, че е причинил средна телесна повреда на С. А. и приема да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

На 24.10.2019 г. около 18 ч. в салона на читалището на с. Стамболово се провеждало събрание на политическа тематика, свързано с предстоящи избори за кмет. Подсъдимият критикувал бившия кмет, но пострадалият го защитавал. Д. И. се ядосал и излязъл пред сградата да пуши цигара. Не след дълго дошъл и С. А. Тогава подсъдимият му нанесъл удар с глава в лицето. Присъстващите веднага се намесили и предотвратили продължаване на спречкването. Пострадалият се обадил на тел.112 и бил откаран от пристигналия медицински екип до болницата за преглед.

Съгласно споразумението, подсъдимият се признава за виновен в това, че на 24.10.2019 г, в с. Стамболово, обл. Русе, причинил на С. А. средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на зъби - счупване на нивото на зъбната шийка на пети горен десен, трети горен десен, първи горен ляв и втори горен ляв зъби, без които се затруднява дъвченето и говоренето. За това престъпление той прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

dunavmost.com

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии