понеделник, 21 март 2022 г.

Откриха голямо количество алкохол и цигари на ГКПП „Дунав мост“-Русе, били за сватба

При щателна митническа проверка беше открито голямо количество алкохол и цигари с български акцизен бандерол, превозвано в автомобил за Германия, съобщиха от Агенция "Митници".



На 17 март в района на ГКПП "Дунав мост-Русе" е спрян за проверка лек автомобил, пътуващ от района на Нова Загора за Германия, с водач български гражданин.

Превозното средство е насочено за щателна митническа проверка в халето на ГКПП, след което е било разтоварено и пролъчено чрез мобилна рентгенова система.

В резултат на проверката митническите служители са открили укрити в двете резервни гуми 13 400 къса цигари - 670 кутии от известни марки, всичките облепени с валиден български акцизен бандерол.

При проверката на личния багаж на водача на автомобила митническите служители откриват и 82.6 литра алкохолни напитки, също облепени с български акцизен бандерол.

От снетите писмени обяснения на водача алкохолът и цигарите са закупени от хранителен магазин и са предназначени за сватба. 

Съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове митническите служители са изискали от водача необходимите документи за превозваните стоки, но такива не са представени.

Акцизните стоки са иззети и за случая е съставен Акт за установяване на административно нарушение.





dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии