понеделник, 21 март 2022 г.

28-годишен си спретва гонка с полицията в Сливо поле, оказва се надрусан

Младежът е задържан и конвоиран до болницата, където е отказал да даде проби за анализ 

28-годишен е заловен от полицията в Сливо поле с наркотик, след като е избягал от полицейска проверка на пътя

 На 18 март около 09.32 часа ул. "Бузлуджа" в град Сливо поле, дежурен наряд на районното управление в града е предприел действия по спиране, със стоп-палка, за извършване на проверка на лек автомобил "Фиат Пунто" с френски регистрационен номер.

Превозното средство не е спряло, а е продължило движението си и след това униформените са го установили паркирано пред дом на ул. "Тракия", без водач. По-късно до въпросния автомобил се е появил специален автомобил "Мерцедес“ - пътна помощ, управляван от 44-годишен мъж и пътник с него – русенец на 28 години.

При извършената проверка от служителите на реда е изяснено, че фиатът е на 28-годишният, който обяснил, че не бил спрял за проверката след подадения сигнал със стоп-палка, тъй като по-рано през деня е употребявал наркотици. При беседата с него той още е заявил, че държи в себе си наркотично вещество и е предал доброволно на служителите електронна везна, лула и прозрачен полиетиленов плик с намиращо се в него кристалообразно вещество, което при полеви наркотест е дало реакция за вещество от амфетаминов тип.

За съдействие е извикан и екип на пътна полиция, който да тества водача за употреба на наркотици, но той е отказал да бъде изпробван с техническо средство. Бил е задържан и конвоиран до болницата, където също е отказал да даде проби за анализ. Случаят е документиран и се изясняла с оглед престъпление по чл. 354а от НК.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии