понеделник, 19 септември 2022 г.

Служители на Община Кубрат се включиха в „Да изчистим България заедно“

Служителите на Общинската администрация в град Кубрат, водени от кмета г-н Алкин Неби, се включиха, в не една, а в цели две кампании по почистване, като едната от тях беше и национална.


Денят на доброто дело служителите на администрацията в Кубрат направиха за националната акция „Да изчистим България заедно“, дело на една от националните медии.
Служителите на Общината почистиха старателно парковото пространство, алеи и съоръжения в градския парк „Омол“. Към акцията с труд се включиха също кметът Неби, неговият заместник Женифер Пойраз, председателят на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров и други.
Чувалите с отпадъците бяха събирани пред входа на парка, а доброволческата акция на общинските служители продължи и с подкрепа на учениците от Българския младежки Червен кръст при СУ „Христо Ботев“ в Кубрат.
Червенокръстците от училището решили от все сърце да помогнат при възстановяването на изгорялата детска библиотека.
Възпитаниците на кубратското училище, водени от преподавателката си, г-жа Елка Димитрова, изнасяха чували с обгоряла и унищожена от пожара литература, но пък дариха и нова детска литература. Дарените нови книги от младите червенокръстци прие лично библиотекарката г-жа Милена Димитрова.
Работата по разчистването на изгорените книги и материали продължава.
„Доброволците от Младежкия червен кръст към СУ „Христо Ботев“ оказаха изключителна и неоценима помощ за нас и обществото. Те са съкровища и пример за всички нас. Те са пример с яното послание, че трябва да се постъпва така“, заявиха от читалищното ръководство в Кубрат.
На практика, учениците и служителите от Общинската администрация в Кубрат изчистиха и освободиха обгорените стелажи от унищожената литература.
Акцията продължава и на 19 септември 2022 г.



kubrat.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии