вторник, 18 октомври 2022 г.

Ученик от Кубрат получи наградата си от конкурс за рисунка от директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов

Деветокласникът Халилджан Халил получи днес лично от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) наградата си от конкурса за рисунка „С очите си видях бедата“.

Главен комисар Николай Николов пристигна в Разград, за да връчи отличието на момчето със специални образователни потребности от Професионалната гимназия в Кубрат, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

Както БТА съобщи, в 20-ото издание на ежегодния конкурс „С очите си видях бедата” се включиха 81 рисунки, участвали в общинските етапи от учебните заведения в Разградска област. До оценяване бяха допуснати всички творби на малки художници, а тази година за първи път бяха представени рисунки от трета категория - „Деца и ученици от училища със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение”. В надпреварата две от рисунките на деца от Разградска област бяха отличени на национално ниво – творбата на Доротея Неделчева от Средно училище „Христо Ботев” в Цар Калоян и рисунката на Халилджан Халил от Професионалната гимназия в Кубрат.

При визитата си в Разград главен комисар Николов донесе двете награди на малките творци, които нямат възможност да пътуват до София. Рисунката на Халилджан вече е поставена в кабинета на вътрешния министър Иван Демерджиев, съобщи директорът на ГДПБЗН. На награждаването днес присъстваха директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков и директорът на РДПБЗН комисар Емилиян Станев, каза Георгиева.



bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии