четвъртък, 24 ноември 2022 г.

50-годишен мъж е загиналият при взрива в Русе

Инцидентът е станал в 10.40 ч на площадката на завода за смазочни масла „Лубрика“

Взрив на цистерна в Русе взе жертва. Инцидентът е станал в 10.40 ч на площадката на завода за смазочни масла „Лубрика“ в Източната промишлена зона. Работниците са били евакуирани, а районът бе отцепен от полицията.

Цистерната е трябвало да зареди смазочни масла, когато по неясни засега причини се е запалила. Минути по-късно е последвал взрив, при който е загинал работникът, който е я пълнил. По информация на Русе Медиа той е 50-годишен, с дългогодишен опит.

Първи са реагирали служителите от завода, които са се опитали да овладеят огъня, а от пожарната светкавично са изпратили четири екипа, които са угасили горящата цистерна.

При инцидента е пострадал още един малък камион, който е трябвало да зарежда в завода, а собственикът му се е спасил като по чудо.

На място пристигнаха представители на всички отговорни институции – кметът на Русе Пенчо Милков, директорът на ОДМВР-Русе ст.комисар Явор Димитров, директорът на РИОСВ-Русе инж.Цонка Христова, началникът на Първа пожарна гл.инспектор Веселин Марков и др., за да се запознаят с обстановката и обстоятелствата.

„Няма опасност за екологичната обстановка, защото взривът е в Източна промишлена зона, в предприятие, за което всички в града знаят, че се занимава с горива, масла и химически продукти. Хората от предприятието са реагирали мигновено, са разпънали маркучи, а след това е дошъл е пожарният екип, който е овладял ситуацията“, каза кметът Пенчо Милков.

След взрива няма замърсяване на въздуха, потвърди и директорът на екоинспекция инж.Цонка Христова.

Директорът на ОД МВР –Русе ст. комисар Явор Димитров коментира, че бързата реакция на полицията, която е отцепила района, и на пожарната е предотвратила по-големи щети. По локалното платно, което е до входа на „Лубрика“, преминават много превозни средства за предприятията в промишлената зона.

Горяла е предната част на цистерната, но разследването ще установи какво точно се е случило. Зареждано е с минерално масло по първоначална информация, обясни гл. инспектор Веселин Марков.

Предстои да се извърши разследване от Окръжния следствен отдел към Окръжна прокуратура-Русе, който да установи причините за инцидента.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии