петък, 20 януари 2023 г.

Близо 23 тона „марков“ прах за пране задържаха митничари на Дунав мост

Перилните препарати са открити в товарен автомобил с турски регистрационни номера в посока изход от страната

22 840 кг прах за пране задържаха митническите инспектори в района на ГКПП Дунав мост – Русе. Стоката, превозвана с товарен автомобил в посока изход от страната, е спряна поради съмнения, че нарушава права на търговска марка.

На 17.01.2023 г., около 14:40 часа в района на ГКПП Дунав мост – Русе е спрян за проверка товарен автомобил с турски регистрационни номера, пътуващ от Турция за Румъния. Водачът с турско гражданство предоставя на митническите служители документи, според които превозва прах за пране. При извършената проверка на товарния автомобил митническите служители установяват 26 палета със 104 опаковки по 8 кг и 1 палет с 84 опаковки по 10 кг - общо 2788 опаковки или 22 840 кг прах за пране.

Всички опаковки са с известна търговска марка, надписи на турски език и хартиени лепенки с надписи на румънски език. В нито един от представените от водача документи не фигурира описание на търговската марка, което е породило у митническите служители съмнения за нарушаване на права върху интелектуалната собственост. Перилните препарати са задържани, а за случая е уведомен притежателят на търговската марка.

В хода на проверката на същото превозно средство митническите служители откриват 1800 къса (90 кутии) цигари с надпис „DUTY FREE“ в метален сандък от лявата страна на ремаркето зад пластмасови туби.

Откритите акцизни стоки са иззети, като за нарушението на водача е съставен акт за установяване на административно нарушение.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии