четвъртък, 16 март 2023 г.

Нова социална услуга в подкрепа на 50 деца и техните семейства ще бъде създадена в Кубрат

Център за социална рехабилитация и интеграция ще бъде създаден в община Кубрат.

Новата социална услуга ще е в подкрепа на 50 деца и техните семейства, съобщи за БТА Онур Зайкъров, младши експерт по социални дейности в общината.

Центърът ще предлага комплексни услуги. Те ще са насочени към конкретни проблеми, като рехабилитация, предоставяне на социално-правни консултации, образователно и професионално ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включванe. Услугата ще бъде разкрита от 1 юли 2023 година като държавно-делегирана дейност.

За успешното реализиране на социалната услуга ще бъдат назначени социални работници, педагог, психолог, трудотерапевти, медицинска сестра, логопед.

Разкриването на Центъра е необходима стъпка за надграждане на общинската политика в грижата за деца и семейства. Целта е да се подобри качеството на живот на потребителите чрез включване в комплексни рехабилитационни услуги, да се насърчи развитието на личностните качества и стимулирането на позитивно мислене и общуване, обясни Зайкъров. Той добави, че услугата ще се администрира и предоставя в общинска сграда на ул. „Страцин" № 2.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии