четвъртък, 30 март 2023 г.

Доживотен затвор получи мъж за убийство на жена в град Глоджево

Трагичният случай е от 13 септември 2019 година

Върховният касационен съд окончателно осъди по обвинение на Окръжна прокуратура – Русе, мъж на доживотен затвор при първоначален специален режим за убийство на 24-годишна жена и опит за убийство на нейните родители.

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Русе. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителят е признат за виновен и е осъден по повдигнатото му от прокуратурата обвинение. Съдът е признал П.М. за виновен за това, че на 13.09.2019 г., в град Глоджево, област Русе, умишлено е умъртвил П.Е., на 24 години, и е направил опит умишлено да умъртви нейните родители – Д.Е. и С.Е., като деянието по отношение на двамата е останало недовършено поради независещи от дееца причини, представлява убийство и опит за убийство на повече от едно лице и е извършено предумишлено.

За извършеното престъпление Н.К. е осъден на доживотен затвор, което наказание да изтърпи при първоначален специален режим, както и да заплати на гражданските ищци С.Е. и Д.Е. обезщетение за причинените им от деянието неимуществени вреди в размер на общо 240 000 лева.

Присъдата е приведена в изпълнение.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии