петък, 28 април 2023 г.

Малки еколози „осиновиха“ градинка в центъра на Кубрат

Възпитаниците на Цветомира Стоянова от кубратското Средно училище „Христо Ботев“ реализираха полезна и значима идея. Третокласниците „осиновиха“ градинка в центъра на Кубрат, която засадиха с цветя и дадоха заявка да се грижат за нея.

С доброто си дело малчуганите подкрепиха и превантивно-образователната програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) „Превенция чрез добротворчество“, съобщи за БТА секретарят на комисията Надие Карагьозова. 

По думите ѝ Стоянова е сред първите начални учители, изградили сътрудничество с местната комисия, която от години насърчава подрастващите чрез доброволчество да бъдат граждански активни и отговорни. С тази своя зелена инициатива малките еколози припомниха, че формирането на екологичната култура минава и може да се развива посредством различни творчески дейности, водещи до изграждане и на позитивно отношение към околната среда. За старанието си активните еколози, получиха грамота и позитивни ученически папки, добави секретарят на кубратската комисия.

Тя припомни, че инициативата „Превенция чрез добротворчество“ е допълнение към образователно-превантивната програма „Любовта като образователен, възпитателен и превантивен метод“. Програмата се реализира чрез различни форми – ученически дискусии, открити уроци, плакати с послания и др. в зависимост от конкретните цели и задачи на заданието. Чрез доброволческите инициативи се дава възможност на учениците да се учат на сплотеност, да проявяват съпричастност, разбиране и толерантност, каза Карагьозова.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии