сряда, 19 април 2023 г.

Три кубратски рисунки в областния конкурс „Аз и Детското полицейско управление“

Приключи общинският кръг от конкурса за рисунка „Аз и детското полицейско управление“ в СУ „Христо Ботев“ – Кубрат – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Третокласниците от Детското полицейско управление с класен ръководител Добринка Илиева се включиха с 16 творби. В присъствието на инспектор Детска педагогическа стая Вера Стоилова и учителят по изобразително изкуство Диана Илиева тричленно жури огледа и оцени рисунките според заложените в регламента критерии. Тематично конкурсът обхваща познанията на подрастващите за рисковете от извършени престъпления и начините на действие за тяхното предотвратяване, първа долекарска помощ, безопасност на движението. Малчуганите от Кубрат попадат в първата възрастова група – от 8 до 10 години. На първо място бе класирана рисунката на Александра Атанасова. Второ място зае творбата на Патрик Тодоров, а трето – тази на Вяра Христова. Отличените рисунки ще участват в областния етап, който трябва да приключи до 31 май.

Конкурсът е част от планираните дейности по националната програма на МВР „Детско полицейско управление“ и има за цел да ангажира свободното време на децата като популяризира полицейската професия, възпитава готовност за оказване на помощ, желание за участие в дейности по опазване на обществения ред.





razgrad24-7.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии