петък, 19 май 2023 г.

Учителка от Кубрат представи България на семинар в Унгария за преподаватели от 15 държави

Учителката по английски език в СУ“Христо Ботев“-Кубрат Нина Цонева заедно с още две свои колежки от страната представи България на семинар в Унгария за преподаватели от 15 държави.

Трите учителки са определени след участие в конкурс за избор на участници в eTwinning  семинар за професионално развитие на преподаватели в системата на основното и средно образование.

Семинарът се е провел в периода 12-14.05.2023г. Събитието е насочено към учители в начален, прогимназиален или гимназиален етап от образователната система. Целта на семинара е участниците да се запознаят с основите на дейност eTwinning, фокусирано върху годишната тема на дейността за 2023 г.; да се запознаят и осъществят контакти с учители от съседни държави; да споделят идеи и добри практики, да стартират нов eTwinning проект.

В семинара са участвали общо 53 преподаватели от Унгария, Словакия, Германия, Румъния, Хърватска, Латвия, Австрия, Грузия, Сърбия, Молдова, Азърбайджан, Ливан, Кипър и Холандия. Събитието е отлична възможност преподавателите да споделят добри практики и методи на преподаване, както и да сформират екипи за бъдещо сътрудничество за създаване на нови проекти както в платформата eTwinning така и по програмата еразъм+.

Нина Цонева сподели за Разград24/7, че участието в подобни международни семинари е изключително полезно, тъй като те дават възможност на преподавателите да научат и да  предложат алтернативна и иновативна форма на обучение за да насърчат учениците си да не спират да учат.

Проектите в платформата eTwinning  и по програмата еразъм+ са отлична възможност за учениците и учителите да развиват уменията си за общуване на чужд език, без които успешното кариерно реализиране е невъзможно. Общувайки, учениците се учат и на работа в екип, развиват уменията си за критическо мислене и толерантност – допълни още Цонева.

Тя у убедена, че изграждането на тези умения ще бъде във фокуса на бъдещите проекти, които ще разработим заедно с учениците и учителите от СУ „Христо Ботев“ в гр. Кубрат.





razgrad24-7.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии