вторник, 2 май 2023 г.

Божурово отпразнува селищен празник

Само ден след отбелязването на 100-годишния юбилей на читалището си кубратското село Божурово отбеляза подобаващо и селищният си празник.

Празничните прояви стартираха с футболен двубой между отборите на „Реал" - Божурово и „Бенковски" - Тутракан. Двубоят в селото на щъркелите откри кметът Юджел Алимов, а сред гостите на футболното дерби бяха и негови колеги.

Двата отбора завършиха при резултат 4:3 в полза на домакините. Играчите получиха овациите на публиката, парични награди, купи и празничен обяд. Час след събитието в красивия парк на селото се проведе и празничен турнир по тенис на маса. В него участваха общо 28 играчи, които премериха умения, сръчност и бързина.

Следобедът в китното и пролетно село продължи с развлекателни игри за малчуганите. В Божурово гостуваха приятелите от DENS SHOW FLAMINGO. Децата посрещнаха любимите си герои с грейнали очи, те пяха и танцуваха, включваха се заедно със своите родители и близки във всевъзможни игри и щури лудории.

По повод празничният ден на село Божурово кметът Юджел Алимов поздрави всички присъстващи, като благодари за съдействието на Община Кубрат и спонсорите, които направиха празника още по-хубав. На събитията в Божурово присъстваха кметове на кметства, общински съветници, жители и гости на Божурово. Поздравления към всички отправи и кметът Неби.

Празничният събор в Божурово продължи с много песни и хора. Жители и гости се насладиха на прекрасните изпълнения на самодейците от НЧ „Божур – 1922", на Фолклорна формация „Пагане" от град Кубрат както и на популярните и обичани ритми от гостуващият оркестър „MERT-BAND". Празникът на селото завърши с много танци и пищна заря.



bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии