неделя, 29 октомври 2023 г.

Сто и една годишната баба Радка Делева от кубратското село Тертер не пропусна и този път до отиде до урните

Сто и една годишната баба Радка Делева не пропусна и този път да отиде до урните. Придружена от свои близки тя отиде да упражни вота си на местните избори, съобщиха за БТА от пресцентъра на община Кубрат.

Столетницата е гласувала с три вида бюлетини – за кмет на община, за кмет на кметство и за общински съветници. След гласуването баба Радка е споделила, че не е изпитала никакви затруднения при гласуването. Тя посочила, че ще ходи до урните колкото пъти трябва, докато е жива. Столетницата споделила, че гласува за по-доброто бъдеще на Тертер и на община Кубрат. Тя призовала младите хора да не останат пасивни, а да отидат и да упражнят правото са на глас.

Присъстващите в изборното помещение са пожелали на столетницата здраве и спокойни старини. След гласуването баба Радка останала да поседи на пейката пред дома си за раздумка със своите съселяни. 

Баба Радка Делева е родена през септември 1922 г. в село Черна, област Тулча, в Румъния. На 18 години се преселва заедно с другите си осем сестри и братя в Тертер, след подписания в град Крайова договор между Царство България и Кралство Румъния. За възрастта си баба Радка е в много добро здраве. За нея се грижат близките й в Кубрат.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии