четвъртък, 23 ноември 2023 г.

Чудо с дарение на Лили Иванова! След пожар само то остава непокътнато

Лили Иванова и за миг не е спряла да се интересува какво се случва с библиотеката в родния й град.

Винаги е правила всичко необходимо, за да ни помогне, както преди, така и след пожара." Това заявиха пред „България Днес“ от читалищната библиотека в Кубрат, след като над 10 хиляди издания станаха на пепел заради огромен пожар през септември м.г. След огнената стихия детският отдел бе напълно унищожен, а повече от два часа огнеборците гасяха огъня, обхванал четирите етажа на вековната сграда. „Лили Иванова е правила много за библиотеката и винаги ще сме й благодарни. 

Тя дари общо 41 хил. книги, които по чудо останаха непокътнати след пожара“, разказва Здравко Вутов, началник на отдел „Просвета и култура“ в община Кубрат. По думите му повече от година след бедствието културната институция вече е напълно възстановена и е пълно с много нови издания, които се четат с интерес от малки и големи. „След инцидента голямата легенда Лили Иванова ни помогна веднага. Дари още много книги, свърза се и с различни институции, които да съдействат“, с благодарност споделя Вутов. По думите му естрадната певица периодично се обажда, за да ги пита дали имат нужда от помощ и винаги е готова да се отзове.

„Сега ни трябват средства, за да направим детски кът в библиотеката, за да може малките да се насладят на книжките“, заключва Здравко.



marica.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии