петък, 24 ноември 2023 г.

С празнични концерти, забавления за деца и възрастни Кубрат ще се потопи в коледно-новогодишното настроение

Празнични концерти, благотворителни срещи и забавления за малки и големи са организирани в Кубрат през целия месец декември.

По традиция началото на коледно-новогодишните празници ще бъде поставено символично със запалване на коледните светлини и елхата в града, съобщиха за БТА от общинската администрация. 

Тържеството за запалване на празничната елха и украса ще е на 6 декември на централния площад в Кубрат.

Ритуалната зала на читалището в Кубрат ще се изпълни с магията на коледното настроение, което ще създадат ученици от училищата с музикално-развлекателната програма „Коледна щуротека“. Залата ще бъде сцена и за изявите на децата от Музикалната школа към Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий“. Песни, танци и занимателни игри подготвят съставите на културната институция и за традиционния си коледен концерт „Тиха нощ, свята нощ“. 

Кубратското читалище и клубовете „Просвещение“ и „Здравец“ и тази година ще зарадват обитателите на Дома за стари хора в Тертер с празничен концерт и подаръци. 

Обичаният от малки и големи коледен и новогодишен базар в центъра на Кубрат ще отвори на 18 декември. Ден по-късно във фоайето на общината ще започне и благотворителният базар за деца в неравностойно положение.

В навечерието на празниците кметът на общината ще направи и годишните си срещи с деца в неравностойно положение, както и с представители на бизнеса, директори на училища, ръководители на институции, кметове и общински съветници. 

По повод Рождество Христово в храма "Св.св. Кирил и Методий" ще бъде отслужена празнична литургия, а коледари ще поздравят дошлите на богослужението.

Новата 2024-та жителите и гостите на Кубрат ще посрещнат на площад "Възраждане" с празнични хора, вино и заря. По-рано през деням на площада кубратчани ще могат да се почерпят с новогодишна баница с късмети, осигурена от общинското ръководство.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии