четвъртък, 11 януари 2024 г.

Благодарността в очите на хората е най-голямата награда за екипите по проекта „Топъл обяд“ в община Кубрат

Ползвателите на топъл обяд ежедневно разчитат на тази помощ и са силно зависими от нея

Ползвателите на топъл обяд ежедневно разчитат на тази помощ и са силно зависими от нея, разказа директорът на общинското предприятие "Социални услуги" в Кубрат Ахмед Камбер.

Той обясни, че Община Кубрат ще продължи да предоставя топъл обяд на 350 нуждаещи се до края на септември 2025 г. Безплатна храна е осигурена на най-бедните и уязвими жители от всички населени места в общината. Към настоящия момент общият брой потребители с натрупване за периода от ноември 2022 г. до декември 2023 г., на които е предоставена услугата "Топъл обяд", е 427, обясни Камбер. Той заяви, че храната се приготвя в кухните на домашните социални патронажи в Кубрат и в Севар по седмично меню, като всяка кухня изготвя свое собствено, съобразено с вкусовите качества на потребителите в съответното населено място. Обядът, включващ супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт, се разнася по домовете на потребителите. Желаещите могат да си получат храната и на място. Разносът се осъществява с шест пригодени за целта автомобили.

Директорът на общинското предприятие "Социални услуги" в Кубрат отбеляза, че подпомагането с топъл обяд не се определя като услуга, свързана единствено с изхранване на нуждаещите се лица. Чрез оказваната съпътстваща подкрепа, в допълнение към предоставянето на топъл обяд, дейността се отнася към социалните услуги, реализирани на местно ниво, с цел да се преодолеят последици от бедността. Oсъществява се и обратна връзка с крайните получатели на топъл обяд, където всеки потребител изразява своето мнение, удовлетвореност и благодарност относно качеството на предоставената му подкрепа.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии