неделя, 14 януари 2024 г.

Юпер помни и почита паметта на Ирина и Мария – майка и дъщеря, жертви на домашно насилие

Две години след убийството на 29-годишната Ирина Спасова и 6-годишната й дъщеря Мария жителите на родното й село Юпер почитат паметта им с възпоменателно събитие.

От пресцентъра на Областна администрация съобщават, че то ще е под надслов „Не на насилието! Да кажем СТОП на агресията!”, организира се от Областния съвет за  превенция на домашното насилие в област Разград, Кметство Юпер и близки и приятели на загиналите. Събитието ще започне в 11,00 ч. на 15 януари, понеделник с поднасяне на цветя пред паметната плоча на двете жертви на домашно насилие. намираща се до местното читалище.

През ноември 2022 г. Ирина и Мария бяха намерени с прободни рани в дома им в Испания, където живеели от 10 години. За престъплението бе арестуван съпругът и баща на детето, той е родом от съседно село в Русенско. В деня на погребението им в Испания в кубратското село прозвуча църковната камбана. Година по-късно  връстници на Ирина, с които е отраснала заедно в Юпер, организираха още една инициатива в нейна памет, но и насочена към превенция на домашното насилие – изграждането на паметна плоча, която поставиха в центъра на населеното място.





razgrad24-7.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии