сряда, 26 юни 2024 г.

АГРОБИЗНЕСЦЕНТЪР-Кубрат търси участници за проект за активно приобщаване и заетост на хора в неравностойно положение

СНЦ „АГРОБИЗНЕСЦЕНТЪР – КУБРАТ“

 в качеството си на кандидат по проект BG05SFPR002-2.005-0053 „И аз мога“ по процедура BG05SFPR002-2.005 „Активно приобщаване и достъп до заетост на хора в неравностойно положение“, финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, съфинансиран от ЕС

НАБИРА УЧАСТНИЦИ
В ЦЕЛЕВАТА ГРУПА ПО ПРОЕКТА Кандидатите следва да отговарят едновременно на следните условия:
 - Хора с трайни увреждания, с актуално Експертно решение на ТЕЛК
 - Безработни лица, нерегистрирани в Бюро по труда
 - Да имат настоящ и/или постоянен адрес в Община Кубрат

 ЩЕ ПОЛУЧИТЕ:
 - Индивидуална подкрепа, вкл. психологическо подпомагане;
 - Обучения: компютърна грамотност, предприемачески умения, професионално обучение
 - Възможност за започване на работа или собствен бизнес.

 Подробна информация и записване – в офиса на „АБЦ-Кубрат“ в Кубрат, ул. „Княз Борис I“ №15



Блог Сеслав

300 дка нива с пшеница изгоря в Кубратско

Общо 300 дка пшеница изгоряха при пожар в землището между кубратските села Бисерци и Тертер, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

вторник, 25 юни 2024 г.

понеделник, 24 юни 2024 г.

Магията на фолклора озари Кубрат - „Танцувай с Пагане“ завърши с триумф

Кубрат завърши осмото издание на Фолклорния фестивал „Танцувай с Пагане“, който събра любителите на народния танц в сърцето на град Кубрат. Организирано с усет и любов към българските традиции от Община Кубрат, Народно читалище „Св. Св. Кирили и Методий – 1891“ и Фолклорна формация „Пагане“, събитието успя да предаде незабравими емоции и запомнящи се моменти на всички присъстващи.


Събитието беше удостоено с присъствието на редица почетни гости, сред които народният представител в 50-ото Народно събрание на Р България, Едис Даудов, кметът на община Кубрат Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Нуршен Халилова, заместник-кметът Женифер Пойраз, ръководители на отдели към местната администрация, видни общественици, жители и гости на град Кубрат.

Всички гости бяха топло посрещнати по стар български обичай с хляб и сол, символизиращи гостоприемството и благополучието. Кметът Алкин Неби поздрави присъстващите с вълнуващи думи, подчертавайки важността на съхраняването и предаването на българските традиции.
Фолклорната формация „Пагане“ под ръководството на талантливата Гинка Панчева даде началото на фестивала с изпълнения, изпълнени с ритъм и енергия, които завладяха публиката. Танцовият състав „Пагане“ от село Брестовене, воден също от Панчева, представи на публиката майсторството на фолклора с впечатляващи хореографии и автентични костюми.

Централният площад на Кубрат беше разтърсен от ритмите на народната музика и танци, изпълнени от общо 19 състава и над 300 участника. Сред акцентите на вечерта бяха изпълненията на ТГ „Абритус“ от град Разград с ръководители Емилия Русева и Кремена Иванова, които плениха сърцата на зрителите със своите танцови умения.

Статуетки и грамоти, символи на признание и благодарност, бяха връчени от Едис Даудов, кметът Алкин Неби, председателят на местния парламент Нуршен Халилова, зам.-кметът Женифер Пойраз, председателят на читалището домакин инж. Руси Русев и завеждащият отдел "ПКСДТО" Здравко Вутов.

В края на събитието бяха отличени културните дейци Гинка Денчева и художественият ръководител Гинка Панчева за техния принос към съхраняването и популяризирането на българския фолклор.

Фолклорният фестивал „Танцувай с Пагане“ не само събра любители на народния танц, но и създаде усещане за единство и гордост сред жителите и гостите на Кубрат. Събитието, пропито с духа на традициите, напомни за силата и красотата на българското културно наследство и вдъхнови всички да пазят и предават тези ценности на бъдещите поколения.





bta.bg

Заловиха пиян шофьор в Сливо поле

Мъжът е предал превозното средство на полицията

събота, 22 юни 2024 г.

Фолклорен събор „Вълшебна плетеница“ в с. Юпер

За пети пореден път, живописното кубратско село Юпер стана сцена на пъстро и вълнуващо фолклорно събитие, което събра стотици самодейци от цялата страна.

четвъртък, 20 юни 2024 г.

Община Кубрат продължава да раздава безплатна вода заради опасните жеги

Община Кубрат за пореден път организира раздаване на минерална вода за жителите и гостите на града. Кампанията се проведе на площад „Възраждане“ в центъра на лудогорския град, като водата бе осигурена от местната управа и кубратския градоначалник Алкин Неби.

четвъртък, 13 юни 2024 г.

В Юпер пламна трафопост

В 6,20 часа на 12 юни се е запалил трафопост за високо напрежение, разположен в стопанския двор в кубратското село Юпер.

вторник, 11 юни 2024 г.

Хандбалистите на СУ „Христо Ботев“-Кубрат завоюваха сребърни медали на ученическите игри

Отборът на СУ „Христо Ботев” от град Кубрат, под ръководството на треньора Илиян Илиев, постигна значителен успех на ученическите игри по хандбал за момчета от 5-7 клас, завоювайки сребърните медали.

понеделник, 10 юни 2024 г.

Община Кубрат раздава безплатна вода заради жегите

Община Кубрат осигурява безплатни бутилки минерална вода за гражданите и посетителите на града заради високите температури, съобщиха от общинската администрация.

Как се разпределиха гласовете от вота за нов национален и нов европейски парламент в Сеслав

ЧИСЛОВИ ДАННИ ОТ

П Р О Т О К О Л

на СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ
в ИЗБИРАТЕЛНА СЕКЦИЯ

№ 181600025

Засякоха дрогиран шофьор от Ветово

Автомобил „Фолксваген Туран“ е спрян за проверка около 16 часа на 9 юни – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

неделя, 9 юни 2024 г.

Арестуваха пиян шофьор от Острово

Автомобил „БМВ 725“ е спрян около 02.15 часа на 9 юни по пътя Кубрат – Острово – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

четвъртък, 6 юни 2024 г.

Трима задържани при сбиване в Смирненски, пострада и полицай

Трима мъже са задържани при сбиване, при което е пострадал и опитващия се да ги укроти полицейски служител, съобщиха от полицията в Русе.

Пиян с почти 3 промила се катурнал на пътя с колелото си, преди това пребил комшия в Горичево

Сигнал за самокатастрофирал водач на велосипед с монтиран двигател с вътрешно горене е получен около 14 часа на 5 юни, съобщиха от полицията.

сряда, 5 юни 2024 г.

Наука, бизнес и земеделски производители си дават среща на полето по време на традиционния Ден на пшеницата в Кубрат

Наука, бизнес и земеделски производители си дават среща на полето в петък, 7 юни, по време на традиционния Ден на пшеницата в Кубрат. На събитието, организирано от "Сортови семена" - Разград, ще бъдат представени над 50 сорта пшеница, ечемик, тритикале и ръж, съобщи Мариела Йорданова, управител на "Сортови семена" и зърнопроизводител.

Украински шофьор се удави в Дунава край Русе, решил да се разхлади, докато чака на границата

Тялото на украински шофьор на камион е било открито във водите на река Дунав в района на Тутракан. По данни на полицията става дума за инцидент.

Кражба от къща в Глоджево

Откраднат е телевизор

Полицейски служители от РУ - Ветово разследват кражба от къща в град Глоджево.

Баща и син в ареста, обиждали полицаи в Кубрат през нощта

Баща и син са задържани за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и съпроводени с агресия срещу орган на властта, съобщиха от полицията.

вторник, 4 юни 2024 г.

Легендарният „Ориент Експрес“ пристига два пъти в Русе тази седмица

Легендарният влак „Ориент Експрес“ ще пристигне на 4 юни, вторник, на Централна жп гара в Русе в 12:45 часа. Композицията се движи по маршрут Русе-Варна-Свиленград-Капъкуле.

Ученици от Средно училище „Христо Ботев“ в Кубрат демонстрираха умения за майсторско управление на велосипеди

Ученици от петите класове на Средно училище „Христо Ботев“ в Кубрат демонстрираха умения за майсторско управление на велосипеди.

събота, 1 юни 2024 г.

Празник за деня на детето получиха малки пациенти от варненска болница от кубратските си приятели

Седмо поред посещение в Клиниката по детска хематология и онкология - Варна, осъществиха доброволците обединени в каузата „Твори добро-дари добро“, инициатива на кубратската местна комисия.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии