събота, 21 май 2016 г.

Първи парад на ретро автомобили се организира в Кубрат

ретро автомобил
Близо 30 ретро автомобила на клубове и собственици от цялата страна са заявили участие в първия ретро парад, който ще се състои днес в Кубрат.

 Това съобщи Анушка Антонова, организационен секретар на Авто - мото ретро клуб „Хан Кубрат”, който е организатор на автомобилното шоу заедно с общината. Проявата е под патронажа на кмета на общината инж. Бюрхан Исмаилов и се провежда в рамките на Майските празници на Кубрат.

Автомобилите, които ще могат да се видят на парада са на повече от 30 години и са от почти всички по-известни западни марки, каза Антонова.

Сборният пункт на участниците е на пл. „Възраждане". В часовете между 12.00 и 12.30 часа ретро автомобилите ще дефилират по централната част на града с пилотна полицейска кола.

Маршрутът, по който ще преминат е пл.”Възраждане”, Общината, Църквата, по ул.Иван Асен ІІ край полицията, на кръстовището с „8-ми март” посока Козирката – ул.Хан Крум”, на кръстовище до „Пацони” по ул.”Цар Освободител”, кръстовището с „Н.Вапцаров „ посока Автогара.

След това ще се установят на пл.”Възраждане”, където от 13 часа ще бъде даден официално старт на събитието. Приветствие към участниците и гостите на автомобилното шоу ще отправи кметът на общината инж. Бюрхан Исмаилов. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли.

Половин час по-късно започва игра с публиката, преглед на автомобилите от жури, гласуване за награда на публиката и др. Награждаването на участниците в отделните категории и обявяването на наградата на публиката е от 15 часа. Един от гласувалите за победителя зрители ще спечели возене в съответния автомобил.

"Идеята ни е този парад да стане традиционен и да обедини колекционери и реставратори на стари автомобили", каза изпълнителният секретар на Авто - мото ретро клуб „Хан Кубрат” .

За доброто настроените на участниците и гостите ще се грижат рок група OLD GUNS от Русе и деца от детската музикална школа към читалището в града. Ще има и много изненади за участници и публика.



topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии