сряда, 25 май 2016 г.

Жителите на Червена вода искат мерки срещу интензивния трафик през селото

Среща за обсъждане проблемите на живущите на ул. „Г. С. Раковски“ в с. Червена вода се проведе днес под председателството на областния управител Стефко Бурджиев.

В момента пътят се използва като обходен маршрут на превозните средства, пътуващи по маршрута Русе-Разград и обратно. Причината е настоящия ремонт на моста при с. Писанец. Хората от Червена вода негодуват, заради шума, напукани стени и пропадащи зидове, влошено състояние на пътната инфраструктура, както и от повишената опасност от катастрофи.
Хората настояват за изграждането на околовръстен път, който да изведе движението от селото, за ограничаване скоростта на превозните средства в населеното място, както и извършване на ремонт на настилката по пътя Русе-Кубрат и пътя Червена вода – Вятово.

Всяка една от ангажираните институции имаше възможност да даде своето становище по проблема. В рамките на изказванията стана ясно, че по проект е заложено ремонтните дейности на Писанския мост да приключат на 7 август, като е уговорено, при възможност, ремонтът да завърши и в по-кратки срокове от изпълнителя.

Коментирано беше още, че всички действия по обозначаване и обезопасяване на обиколния маршрут са извършени съгласно Наредбата за движение по пътищата. Въпреки това обаче беше изведена необходимостта от поставянето на допълнителни пътни знаци, както и налагането на принудителни ограничения, в т.ч. ограничения на скоростта, мобилни камери, налагане на глоби, поставяне на маркировка, попълване на банкетите. Стана известно, че към настоящия момент текат действия по почистване на тревната растителност в отсечката Сеново - Вятово.

В резултат на дискусията, доц. Бурджиев предложи предприемането на следните последващи действия:

1. Провеждане в най-кратки срокове на съвместно заседание на Областната и Общинска комисия по безопасност на движението по пътищата за обсъждане на:

- възможностите за ограничаване на скоростта на движението в с. Червена вода;

- възможностите за провеждане на други ограничителни мероприятия;

- възможностите за поставяне на нови пътни знаци и обозначителни табели.

2. Комисия в подходящ състав да извърши предварителен оглед на проблемното трасе.

3. Областната комисия по безопасност на движението по пътищата да отдели специално внимание на отсечката Вятово - Сеново с оглед предприемане освен на чисто физически мероприятия, но и на други такива с цел недопускане на тежки автопроизшествия.

4. Изготвяне на подходящо по съдържание писмо със съвместните усилия на Областния управител на Област Русе и директора на Областно пътно управление, подкрепено със статистика за ПТП на територията на път II-23, с изложено предложение до изпълнителния директор на Агенция пътна инфраструктура за финансиране на цялостното преасфалтиране на път II-23, като част от дейностите по ремонта на т.н. Писански мост.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии