четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Кметът на Исперих отговаря пред Темида за опит за убийство

Делото за опит за убийство, по което подсъдим е кметът на Исперих Бейсим Басри, започна отново днес в Окръжния съд в Разград.

Процесът се гледа от нов съдебен състав.

На 1 април миналата година Басри бе осъден на три години „лишаване от свобода“ условно, с четиригодишен изпитателен срок. Заради констатирани нарушения на процесуалните правила магистратите от Апелативния съд във Варна отмениха присъдата и върнаха делото за ново разглеждане.

Срещу Басри са повдигнати две обвинения. Първото е за това, че на 23 февруари 2013 година в местността „Трънлив дол“ в землището на село Йонково, на територията на ДЛС „Воден-Ирихисар“, с ловна карабина, оборудвана с комбиниран уред за нощно виждане, като длъжностно лице – кмет на община Исперих, е направил опит умишлено да умъртви служителя в ловното стопанство Пеню Астраджиев. Деянието е извършено при изпълнение на службата на пострадалия и е останало недовършено по независещи от извършителя причини.

Второто обвинение срещу кмета на Исперих е за това, че е заплашил, като произвел четири изстрела с ловна карабина, ловните надзиратели Детелин Димитров от Разград и Веселин Петров от Исперих, както и шофьора Пеню Астраджиев, действащи като органи на властта, с цел да осуети изпълнението на задълженията им по залавянето му като нарушител и бракониер.





ruse-news.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии