петък, 24 април 2015 г.

Задържаха трима телефонни измамници от Ветово в Русе

белезници
Трима младежи от Ветово са задържани в момент на получаване на пари от телефонни измами на паркинг пред голям търговски обект в Русе.

Това се е случило след разследване на горноряховски криминалисти, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

В сряда в полицейското управление в железничарския град е получен сигнал от 75-годишна жена от с. Джулюница, която сигнализирала, че е била измамена по телефона. Тя разказала, че непонати й позвънили на домашния телефон, успели да я заблудят, че дъщеря й си е счупила крака и мъж, представил се за д-р Николов й поискал 7 000 лв. за лечение. Потърпевшата обяснила, че не разполага с такава сума, след което събеседниците й сконили и на по-малко и накрая жената дала на изманиците само 500 лева.

По случая било започнато досъдебно производство. По-късно същия ден друга жена от същото село потърсила съдействие от полицията.

От разказа на тъжителката станало ясно, че е измамена по същата схема. Първоначално на нея също била пискана сумата от 7 000 лв., след което "д-р Николов" склонил на 1 500 лв. По втория сигнал също било започнато досъдебно производство.

След проведени бързи и прецизни действия по разследването горнооряховските крминалисти влезли в дирите на извършителите. Още същата нощ в момент на получаване на парите от извършените измами те били задържани на паркинг пред голям търговски обект в Русе.

Това са 20-годишния А. П., известен на полицията, 21-годишния Г. В. (Бодито), неизвестен на полицията и 16-годишно момче, всички от град Ветово. От тримата са иззети 5 мобилни телефона и 6 СИМ карти, имащи отношение към извършените телефонни измами.

Тримата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Вчера те са привлечени като обвиняеми за извършените престъпления. Наложени са им мерки за неотклонение "подписка". Отнетите при двете измами суми са изцяло възстановени на потърпевшите.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии