вторник, 22 януари 2019 г.

Дрогата в Китанчево била за 7000 лева, наркопласьорът остава в ареста

36-годишният Ферди Х., разследван по досъдебно производство на РУ на МВР-Исперих затова, че държал опиати, за да ги разпространява ще остане постоянно в ареста. Това съобщават от пресслужбата на Апелативен съд-Варна.

Днес състав на Апелативния съд потвърди като законосъобразно определение на Окръжен съд – Разград, с което спрямо обвиняемия е била определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Пресслужбата на Апелативен съд-Варна уточнява, че досъдебното производство е образувано на 14 януари тази година, след като в с. Китанчево, община Исперих, при специализирана полицейска акция от дома на Ферди са били иззети 433 таблетки, които при полеви наркотест реагирали положително за наличие на опиати. Ден по-късно Ферди Х. е привлечен като обвиняем затова, че без надлежно разрешително е придобил и държал високи рискови наркотични вещества на стойност около 7000 лв., предназначени за разпространение.

Днес въззивният апелативен съд сподели основанията на Окръжен съд – Разград за определяне на първоначалния арест. Те се базират на данните, събрани в хода на разследването - протокол за оглед, показанията на свидетелите и други материали. Съвкупната им преценка обосновава предположението, че обвиняемият е извършил престъплението.

И този съд намира, че съвсем реална е опасността Ферди да извърши престъпление или да се укрие от наказателно преследване. Изготвена е била характеристична справка от РУ на МВР, в която се посочват контакти на обвиняемия с криминално проявени лица от региона. Този факт както и тежестта на престъплението и строгата санкция на закона мотивират допълнително съда да потвърди първоначалната мярка за неотклонение.


Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Ферди Х., разследван по досъдебно производство на РУ на МВР- Исперих затова, че държал опиати, за да ги разпространява, е окончателно.dariknews.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии