сряда, 10 юни 2020 г.

Още един пациент от Ясеновец с КОВИД - 19 на лечение в Русе

Жена на 38-годишна възраст от село Ясеновец, е шестият пациент с коронавирус

Жена на 38-годишна възраст от село Ясеновец, област Разград, е шестият пациент с коронавирусна инфекция, който се лекува в Университетска болница „Медика“ в Русе, съобщават от областна администрация

От около седмица жената се оплаква от намалено обоняние, а от 3 – 4 дни е със суха кашлица, задух и повишена телесна температура. Лекувана е амбулаторно, но без подобрение. Вчера след обяд е приета в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“.

Направен ѝ е бърз тест за антитела, който се е оказал отрицателен, но от извършената рентгенография и скенер на бял дроб е установена пневмония. Веднага е взета и кръвна проба за PCR изследване, като резултатът, който стана ясен днес, е положителен. Жената е без придружаващи заболявания и в стабилизирано състояние. До момента са установени три контактни лица в дома й, а именно нейните съпруг, дъщеря и свекърва. Предстои изясняване на кръга от контактни лица и наличието на епидемична връзка. По нейни данни тя не е била в чужбина, а също така не съобщава за контакт с болни с подобни симптоми. До Русе е транспортирана с личния автомобил, шофиран от съпруга й.

От началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско станаха 23-ма, като 17 от тях са от област Русе, а шестима от област Разград. Към момента в УМБАЛ „Медика – Русе“ се лекуват общо петима пациенти от Разградска област. Важно е да се отбележи, че в информационната система, показваща актуалните данни за разпространението на заболяването и петте случая се водят към област Разград. По-тежко остава състоянието на 57-годишната жена, чиято положителна проба беше съобщена на 6-ти юни.

Припомняме, че на 5-ти юни от инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ беше изписана и 77-годишната жена от гр. Глоджево, чиято положителна проба беше съобщена на 13-ти май. Към момента жената се намира под домашна карантина за 28 дни. Други двама пациенти с коронавирусна инфекция от Русенско продължават да са на домашно лечение.

Понастоящем под карантина в региона са поставени 290 души, а за други 5089 тя вече е изтекла. Така от началото на пандемията общият брой на лицата в Русенско, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 5379.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии