четвъртък, 11 юни 2020 г.

Шофьори оградиха с боя кратери по пътя Русе - Кубрат в знак на протест

Надписи като „Срам“ и „С любов към АПИ“ изразяват възмущението им от състоянието на пътя

Нестандартен протест срещу дупки на пътя в Русенско.

По направлението за Кубрат тази нощ недоволни шофьори са оградили кратерите с бяла боя. Надписи като „Срам“ и „С любов към АПИ“ изразяват възмущението им от състоянието на пътя.

Пътят Русе - Кубрат не е ремонтиран повече от 30 години. Състоянието му е повече от трагично – той е осеян с огромни дупки, а на места движението в двете платна на практика е невъзможно.„Дано да няма някой насреща, ако има насреща голям камион, коя дупка да избегнеш, така че.трябва да избираш –дали в дупката или в канавката“, казва Беязид Мехмедов от Кубрат пред камерата на Русе Медиа.

След като преди време бяха поставени табели „Добре дошли на Марс“, сега шофьорите са избрали нов начин да протестират – с боя и надписи. Така те едновременно изразяват недоволството си и предупреждават колегите си за дупките. Преминаващите оттам одобряват акцията.

„Самите ограждения долу-горе помагат по някакъв начин, за да забележиш, че има дупки, колкото да не влезеш директно в тях“, казва Милен.
„Срам и позор са писали някои колеги, което е правилно“, смята Беязид Мехмедов.

За цялостен ремонт на пътя се говори вече няколко години, но той все се отлага и не се случва. За 2020-а вече има обявена обществена поръчка, а от АПИ обясниха, че вървят процедури и би трябвало ремонтните дейности да започнат през септември.

dunavmost.com


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии