петък, 13 ноември 2020 г.

Руши се Дунав мост при Русе

Мостът, който е на 66 години, за последно е ремонтиран основно през 2011 година Опасни дупки се появиха в българския участък на Дунав мост при Русе. На места се е оголила арматурата и има компрометирани фуги. Натовареният трафик от над 2000 камиона дневно допълнително руши съоръжението

Преди дни е направен опит за частичен ремонт на проблемния участък, предава Русе Медиа. Той е бил залят със смола, за да се спре разрушаването му. Покритието обаче са унищожено за броени дни от преминаващите автомобили, като е останала само арматурата, а бетонът е напукан.

В същия сегмент на моста има още един проблем, на същото място, но в лентата за насрещно движение. Заради счупен капак на дилатационната фуга е зейнала дупка, през която се вижда земята отдолу. Заради вибрациите от камионите това създава опасност от увреждане на конструкцията на моста.

Специалисти са извършили наново оглед на участъка и предстои в следващите дни той да бъде залят с битум. До месец се очаква да се подменят дефектиралите фуги с нови. Мостът, който е на 66 години, за последно е ремонтиран основно през 2011 година.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии