петък, 13 ноември 2020 г.

"Настана време в болницата да се влиза с връзки": Как в Русе лекуват болни от COVID-19

С очила, костюм, калцуни, ръкавици кореспондентът на БНР в Русе Ася Пенчева влиза в отделениeто за лечение на COVID-19 в многопрофилната болница в Русе и вижда, както пациенти в по-добро състояние, така и такива, включени на апаратна вентилация и разговаря с работещите в патологията. Починалите от COVID-19 се поставят в чували и близките им не могат да видят лицата им, когато се сбогуват с тях.

Д-р Лидия Стефанова, медицински директор и началник на реанимацията на университетската многопрофилна болница "Канев" в Русе обяснява, че недостигът на медици е един от основните проблеми при болничното лечение на заразени с коронавирус и коментира: "Настана време, в което в болницата се влиза с връзки, когато леглата са запълнени и източниците на подаване на кислород са много малко на брой". По думите ѝ 20% от заразените развиват усложнения, при 5% се налага интензивно лечение.

Какво се случва в COVID отделението на многопрофилната болница в Русе гледайте във видеото на БНР, репортажът на Ася Пенчева може да чуете и тук.





dnevnik.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии