вторник, 29 ноември 2016 г.

Красимир Великов е временно изпълняващият длъжността кмет на община Кубрат

Зам.-кметът от квотата на ГЕРБ Красимир Великов бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет на община Кубрат. Решението бе взето днес на извънредно заседание на Общинския съвет.

Великов бе подкрепен от 12 общински съветници, а против бяха девет от групата на ДПС. Той ще изпълнява кметските си задължения до произвеждането на нови частични избори.

Красимир Великов е дипломиран инженер-агроном от Висшия селскостопански институт в Пловдив. Има и магистратура по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов. Досега бе зам-кмет по устройство на територията, строителство, екология, общинска собственост, икономическо развитие и европейски програми.

Правомощията на избрания през миналата година кмет на общината Бюрхан Исмаилов бяха прекратени предсрочно заради влязла в сила присъда.

С присъда на Разградския окръжен съд той е бил признат за виновен за извършено престъпление като управител на юридическо лице, който, за да получи кредит, представил неверни сведения. За извършеното престъпление 48-годишният кмет на Кубрат е осъден на 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение било отложено за срок от 3 години.

Присъдата е потвърдена с решение на Апелативния съд във Варна и е оставена в сила с решение на Върховния касационен съд от 7 ноември.


topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии