сряда, 17 май 2017 г.

66-годишен съсед убил жената в Голямо Враново

Мъжът имал сексуални намерения към жертвата.

66-годишен мъж, който е бил съсед на жертвата, е направил пълни самопризнания за убийството на жена в село Голямо Враново. Това съобщиха днес на брифинг д иректорът на Областната дирекция на МВР – Русе старши комисар Теодор Атанасов и окръжният прокурор Георги Георгиев.
Припомняме, че 68-годишната жена бе намерена мъртва в дома си на 12-ти май. Тя живеела сама. Нейна съседка забелязала, че входната врата на дома й е отворена и веднага подала сигнал до полицията.

След извършена аутопсия на трупа, станало ясно, че има данни за насилствена смърт. По непотвърдена информация, по тялото на жената е имало и следи от сексуално посегателство.

Директорът на Областната дирекция на МВР – Русе старши комисар Теодор Атанасов не пропусна да уточни, че Голямо Враново е спокойно селище със само 3 регистрирани престъпления от началото на годината до момента. 2 от тях били свързани с незаконно присъединяване към електропреносната мрежа и едно с иманярство.

Убийството най-вероятно е извършено на 11 май след 17 ч. Сигналът за откритият труп е подаден на 12 май около 09:30 ч. Първоначално е повикан личният лекар на жената, който обаче е установил съмнителни обстоятелства около смъртта. Така на място е повикана дежурна оперативна група, която да извърши оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия под надзора на Окръжна прокуратура.

При извършения оглед в дома на жертвата не са установени следи от претърсване или липса на пари и ценни вещи.

Веднага са проверени домовете около къщата, която е била в края на селото и близо до общинското пасище. Работено е с над 25 лица, сред които съседи, пастири, лица от криминалния контингент, такива с психични проблеми или злопупотребяващи с алкохола. Разпитвани са, изяснявано е алибито им, правени са и насрещни проверки в тази връзка.

Така кръгът на заподозрени се стеснявал и постепенно на 13 май, събота, органите са стигнали до 66-годишния съсед, който нямал никакво алиби за този период. Той е бивш строителен работник, известен като майстор в селото. Изяснено е, че през далечната 1998 г. е бил регистриран със закана за убийство, като имало данни и за открит проявен интерес към жени от селото.

На 14 май, неделя, той вече е написал пълни самопризнания.

Окръжният прокурор Георги Георгиев бе категоричен, че има достатъчно доказателства за повдигане на обвинения срещу заподозрения за умишлено причиняване на смърт по особено мъчителен начин и с особена жестокост – жертвата е била удушена.

„Лицето е задържано с постановление на прокурора от вчера за срок до 72 часа за довеждането му пред съда и вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, уточни Георгиев.

Предстои и назначаване на психична експертиза на задържания.





topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии