четвъртък, 20 декември 2018 г.

Жълт код за ниски температури в 11 области

Жълт код за ниски температури е обявен в 11 области на страната за 20 декември, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Предупреждението на отрицателни дневни температури е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра.

През нощта ще бъде предимно ясно, почти тихо и студено. Сутринта на места в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла.
Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса. Утре ще е предимно слънчево и почти тихо. По-значителна ниска слоеста облачност ще се задържи по поречието на Дунав и над Източна България и там дневните температури ще останат по-ниски, между минус 3 и минус 1 градуса. В останалата част от страната максималните температури ще са между 1 и 6 градуса.

Почти през целия ден по Черноморието ще има ниска слоеста облачност, но ще остане без валежи. Ще е почти тихо. Привечер ще са появи слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 2 - 4 градуса, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно слънчево и ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градуса.



topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии