сряда, 22 септември 2021 г.

Бебе на 14 дни e най-малкият пациент с коронавирус в Русе

Дете на година и седем месеца е постъпило вчера за лечение в Тубдиспансера

Директорът на Белодробната болница в Русе д-р Светослав Дачев заяви вчера, че 190 души с коронавирус са лекувани в лечебното заведение от началото на август тази година, а около два пъти повече са били само прегледани

"Около два - три процента са постъпилите ваксинирани в болница, като това е напълно нормален процент", обясни Дачев, цитиран от БТА.

Той каза още, че досега през Белодробната болница не е постъпвал пациент, който да е преболедувал коронавируса и да се е заразил отново.

Дачев коментира, че вече има много случаи на деца с инфекцията. Най-малкият пациент в лечебното заведение е бебе на 14 дни, а вчера е имало и дете на година и седем месеца.

Директорът на Белодробната болница препоръча децата над 12 години също да се ваксинират.

В Русенско само около два процента от постъпилите в болница пациенти с коронавирус са ваксинирани срещу заразата, като нито един от тях не е достигнал до реанимация. Това коментира изпълняващият длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Искра Генева.

Тя даде пример, че за последната седмица в болница в региона са постъпили малко повече от 300 души с коронавирус, като 2.2 на сто от тях са ваксинирани. Всички останали не са имунизирани.

Д-р Генева заяви, че няма нито един разболял се ваксиниран срещу коронавирус пациент, който да е приет в реанимация или да е починал от инфекцията.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии