понеделник, 13 март 2023 г.

Полицаите спряха дрогирани и пияни шофьори в Сливо поле и Голямо Враново

Бързи производства са започнати срещу двама водачи, установени при полицейски проверки да управляват МПС с положителни проби, единият за алкохол, а другият за наркотици.

На 9 март около 09:50 часа по пътяII-21 в района на километър 13,500 /от гр. Сливо поле към гр. Русе/, дежурен наряд при РУ-Сливо поле е спрял и извършил проверка на лек автомобил с марка „БМВ“, управляван от 26-годишен мъж. Водачът е изпробван от униформените с технически средства, като проверката за алкохол е дала отрицателен резултат, но тази за наркотици е показала реакция за употреба на амфетамин и метаамфетамин. На водача е съставен акт по ЗДВП и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е задържан и е конвоиран да УМБАЛ „Канев“ в Русе, но там е отказал да даде проби за медицинско изследване.  По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

На същата дата около 22:35 ч. в с. Голямо Враново, на кръстовище образувано от ул. „Проф. Асен Златаров“ и ул. „Юндола“, екип от РУ – Сливо поле е спрял и проверил автомобил с марка „Фолксваген“, модел „Пасат“ и като водач полицаите са установили 37-годишен мъж. При разговор с него служителите са се усъмнили, че той е употребил алкохол и последвалата проверка с техническо средство е потвърдила съмненията им, като уредът е отчел 1,29 промила. На шофьора е издаден талон за медицинско изследване, след което е конвоиран от полицейските служители до болница „Канев“в Русе, където е дал кръвна проба.  Химическо изследване на пробата е показало концентрация в кръвта на водача от 1,27 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

rousse.info

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии