понеделник, 22 юли 2013 г.

Сватбар отива в затвора, опитал да открадне две коли


Една година лишаване от свобода при първоначален строг режим е присъдил Русенският районен съд на мъж с начално образование, направил опит да задигне две коли във Ветово.

На 20 октомври миналата година, осъденият посетил сватба на свой познат в градчето, като употребил голямо количество алкохол. Напуснал тържеството на 21 октомври, около 1.00 часа през нощта.

На една от улиците той забелязал паркирани един след друг два автомобила - „Пежо 205“ и „Опел Вектра“. Почерпеният мъж решил да отнеме първата кола и да я ползва. Тъй като багажникът й бил творен, той се вмъкнал през него, счупил част от пластмасовото арматурно табло и изскубнал някои от кабелите на инсталацията. С тях се опитал да запали, но не успял, отворил прозореца и през него излязал от колата.

След като не сполучил с „Пежо“-то, подсъдимият прехвърлил вниманието си към „Опел“-а. От багажника на френската кола извадил два гаечни ключа, клещи и един звездогаечен ключ. С тези инструменти се върнал до „Вектра“-та и първоначално с ръце опитал да отворите двете леви врати. От дърпането пластмасовите ръкохватки се счупили, но вратите не се отворили.

Тогава обвиняемият подновил опитите, но вече с трите гаечни ключа, като в резултат двете врати се огънали, а покритието с боя и лак било нарушено. Това се случило и с левия заден калник и лявата колонка между двете врати, която освен това хлътнала в купето. От усилията на мъжа, звездогаечният ключ се огънал под формата на буквата „Г“, но вратите пак оставали затворени.

Тогава подсъдимият ударил с един от инструментите предното обзорно стъкло и го спукал, а след това счупил стъклото на предната лява врата, през отвора промушил ръката си и отключил вратата от въртрешната страна.

След като влязъл в „Опел“-а, подсъдимият го освободил от скорост и той започнал да се движи поинерция, но след 30-тина метра воланът се заключил.

Обвиняемият слязъл от автомобила, тъкмо за да бъде видян от излизащия през това време от дома си собственик. След като забелязал стопанина, подсъдимият избягал, а пострадалият сигнализирал полицията. След залавянето му, извършителят направил пълни самопризнания.

При определянето на наказанието на мъжа, съдът приел като отегчаващо вината обсотятелство предходни негови осъждания за престъпления от общ характер. Тъй като новото правонарушение било извършено в изпитателния срок на друга присъда - шестмесечна, то мъжът ще трябва да изтърпи и нея. И двете наказания ще бъдат при първоначален строг режим, в затровническо заведение от закрит тип.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии