вторник, 29 декември 2015 г.

Неподкупният катаджия от Кубрат – с приз от „Полицай на годината“

Служител на реда от разградската дирекция на МВР е сред отличените в националния конкурс „Полицай на годината“ – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Младши инспектор Николай Николов – младши автоконтрольор в РУ-Кубрат попадна в селекцията за «Полицай на годината», след като бе номиниран за приза от колегите си и ръководството на ОДМВР-Разград. Традиционно отличието, което се присъжда на полицейски служители от цялата страна, е под формата на индивидуални и колективни награди.

По регламент се избират носители на приза «Полицай на годината» и по трима подгласници – съответно 1-во, 2-ро и 3-то място в двете категории. Младши инспектор Николов е на трето място при индивидуалните носители на наградата. Отличен е за доказан висок професионализъм и нетърпимост към корупционното поведение. Ще припомним, че през петте години, откак е на този пост, пътният полицай многократно е отказвал рушвети от шофьори, засечени в нарушение за Закона за движение по пътищата.

Церемонията по награждаването се състоя днес от 11 часа в НДК в София – уточняват от ОДМВР-Разград. Призьорите се избират от комисия с председател главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

По традиция вече 22 години Министерство на вътрешните работи съвместно с Фондация «Доверие и закрила» организират връчването на наградата «Полицай на годината» за доказан професионализъм при опазване на обществения ред, борбата с престъпността и осигуряване безопасността на гражданите.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии