неделя, 26 февруари 2017 г.

ДПС и ДОСТ излизат на балотаж за кметството в Глоджево

ДПС и ДОСТ излизат на балотаж днес в град Глоджево, община Ветово.


След като миналата седмица не можа да се излъчи кмет на града, Адем Хаджимемишев (ДПС) и Мустафа Яхя (ДОСТ) отново ще се борят за доверието на своите съграждани.
На първи тур Мустафа Яхя събра 784, а за Адем Хаджимемишев гласуваха 578 избиратели.


За Ахмед Чилхасан, който беше издигнат от инициативен комитет гласуваха 285 души. Този резултат прати първите двама на балотаж
Над 60 % беше избирателната активност, а изборния ден тогава мина без сериозни проблеми

Адем Хаджимемишев е дългогодишен общински съветник от ДПС, женен, с две дъщери. Той имаше бизнес свързан с техническо обслужване на автомобили, който прекрати след като стана временен кмет.
Кандидатурата на ДОСТ Мустафа Яхя, авторитет с политическа биография на убеден демократ. От април 2016 година той е член на новата партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“, поясниха от партията на Лютви Местан.

До частичните избори, които ще се проведат на 19 февруари, се стигна след като през ноември кметът на град Глоджево, Илхан Абтиходжев от ДПС, подаде оставка. Мотивите посочени от него бяха проблеми с кмета на Общината Георги Георгиев, които водят до ощетяване на хората от Глоджево за сметка на общинския бюджет.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии