петък, 23 март 2012 г.

Осъдиха мъж от Брестовене заради малолетна

наказание за съвкуплениес с дете на 12 години
Мъж от Брестовене е получил условна присъда заради съвкупление с 12 годишно дете от същото село.

Мъж от разградското село Брестовене получи условна присъда заради **** с 12-годишно момиче. Тъй като това се е случило доброволно и сила и заплаха при инцидента не е имало, присъдата е само 16 месеца и престъплението не се смята за изнасилване, а за съвокупляване с малолетна.

Първоначално обвинението, повдигнато срещу 24-годишния Джунейт Ю., било за изнасилване. В хода на разследването и на съдебния процес обаче станало ясно, че мъжът не е прилагал сила и заплахи, а ****ът се е случил със съгласието на момичето, затова обвинението е променено в съвокупляване с малолетна.

Именно шестокласничката се обадила по телефона на своя приятел половин час след полунощ на 13 октомври миналата година и пожелала да се видят. Няколко месеца преди това срещите им били пред дома на момичето в село Брестовене, девойката излизала без знанието на родителите си. В октомврийската нощ обаче било студено и двамата отишли в дома на мъжа. Там правили ****, а в 4 часа през нощта Джунейт изпратил момичето до къщата на родителите му, където го посрещнала майка му, жената не получила отговор на въпроса си какво е правила дъщеря й до този час.

Отговор дал лекарят, при когото е заведено за изследвания момичето на следващия ден. Освен съдебно-медицинската експертиза на тийнейджърката, и на нея, и на младежа са направени и съдебно-психиатрични изследвания. Според тях момичето не страда от интелектуален дефицит, няма патологични последици от посегателството над него, а младежът няма психично заболяване и може да разбира свойството и значението на действията и постъпките си.

Пред състав на Районен съд-Кубрат подсъдимият е признал вината си и е поискал делото да се гледа при съкратено следствие. Именно заради тази процедура първоначално обявената присъда от 2 години е намалена на година и 4 месеца и е отложена за тригодишен изпитателен срок.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Разград


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии