петък, 17 февруари 2012 г.

Правят експертиза на подписа на Гюнай Хюсмен



Името Гюнай Хюсмен отново е на дневен ред.

Четвърта поред съдебно-графологическа експертиза назначи съдия Рая Йончева по наказателно дело срещу агробизнесмена и лидер на ДПС-Исперих Гюнай Хюсмен. След като в три поредни съдебни заседания заради процесуални пропуски или по други причини експерти от Разград, Търговище и Русе не успяха да отговорят категорично на въпросите на страните по делото, становище ще се иска от три вещи лица от Националния институт по криминалистика и криминология.


Делото срещу Хюсмен се гледа по съкратената процедура, но продължава вече трети месец. По време на даване на обяснения още на първото заседание подсъдимият отрече авторство под част от документи, въз основа на които срещу него е повдигнато обвинение, че представил неверни сведения, за да получи средства от Европейския съюз. Обвинение за нанесени щети няма. Спорната субсидия е свързана с ниви на обща площ 4,57 хектара край поповското село Заветно, собственост на Горско стопанство „Черни Лом". През 2007 г. Хюсмен декларирал пред Разплащателната агенция, че там се отглежда слънчоглед, година по-късно - че е ливада, нивите обаче всъщност не били засети. Получената субсидия за две години е 952 лв.

Хюсмен се явява пред съда с двама адвокати - общинският лидер на БСП в Исперих Даниел Димитров и бившият депутат от НДСВ Борислав Ралчев. Новото отлагане на делото е за 14 март.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии