сряда, 4 декември 2019 г.

30 000 лв. обезщетение и 2 г. условно за избити зъби

30 000 лв. обезщетение за причинена два избити зъба ще трябва да плати 26-годишен русенец, постанови Окръжният съд в Русе.

Освен това А. А. е осъден и на 2 години лишаване от свобода, за които съдът определи 4-годишен отлагателен срок, 2890 лв. обезщетение за имуществени вреди и 1449,14лв. разноски по делото.



Случаят е от февруари 2017 г. Пострадалият пазарувал в магазин и на излизане от него бил заобиколен от четирима мъже с маски и един без маска, на когото знаел първото име. Точно го ударил през устата с метална палка. В резултат на удара на потърпевшия „директно“ бил избит един зъб, а втори се наложило да бъде изваден по-късно.

Потърпевшият С.С. подал сигнал в полицията и след проведеното разследване извършителят бил предаден на съд. А. А. направил признание, че е виновен за извършеното деяние;

Пострадалият поискал от съда да му присъди за страданията 50 000 лв., но магистратите ги оценили на 30 000 лв. Исковете за обезщетяване на разходите по лечението и воденето на делото са уважени изцяло.

Решението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване в двуседмичен срок.





tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии