петък, 18 септември 2020 г.

Три нови случая на коронавирус в Русенско, почина мъж

Седем души са излекувани за последното денонощие

 По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе са констатирани три нови случая на коронавирус.

Става дума за две жени на 64 и 55 години съответно от Русе и село Голямо Враново, както и за 46-годишен мъж също от Русе. И тримата са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и за момента са оставени под домашна изолация.



От проведените епидемиологични проучвания става ясно, че 55-годишната жена от Голямо Враново се е заразила вкъщи, тъй като е контактна на друг потвърден случай от семейството. Няма връзка между новоустановените случаи и тези от предходните няколко дни.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 382-ма, като понастоящем активните случаи са 52. От тях 16 са на болнично лечение, а 36 са под домашна изолация.

От активните случаи 46% са мъжете, а жените са 54%, което като бройка е съответно 24 и 38. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 219 са жените, а мъжете са 163-ма, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и още седем излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 307. През изминалото денонощие е починал 66-годишен мъж от село Тетово, който е бил с положителен PCR тест.

Мъжът е бил хоспитализиран в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“ още на 10 септември. При приемането е бил с пневмония в напреднал стадий, но също така е страдал и от сърдечни и неврологични хронични заболявания.

Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказва съболезнования на роднините и близките на починалия. Починалите от област Русе с коронавирусна инфекция станаха 21, като 10 от тях бяха обитатели на дома за стари хора „Възраждане“.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии